химическото чистене за здравето

Вредно ли е химическото чистене за здравето на човек?

Вредно ли е химическото чистене за здравето на човек? Ако целият процес се извършва с професионално оборудване и почистващи препарати, при спазване на мерките за безопасност, тогава няма нужда да се безпокоите за Вашето здраве.

Това се отнася, както за собственика на дрехите, така и за персонала, който работи и задава процесите на химическото чистене.

Хората, работещи в химическото чистене нямат директен контакт с почистващи препарати;

Освен това, когато организирате химическо чистене, препоръчително е да изберете висококачествени препарати на базата на суровини и добавки към перилни препарати от надеждни производители – направете правилен избор.

Висококачествените и сертифицирани продукти, използвани в химическото чистене ще Ви гарантират по-голяма безопасност при правилната им употреба.

Не забравяйте също, че химическото чистене включва също сушене и проветряване на дрехите – това помага да се премахнат окончателно евентуални остатъците от тетрахлоретилен в нишките на тъканта.

Химическото чистене за здравето на човек. Какво включва?

Химическото чистене или химическото почистване е професионален процес на почистване на текстилни продукти с помощта на органични разтворители. Този метод ви позволява да премахнете замърсяванията и петна. Които са устойчиви на редовно пране, а също така осигурява по-дълбоко почистване и запазване на тъканите. В тази статия ще разгледаме какво включва химическото чистене, неговите предимства и характеристики.

Процес на химическо чистене: етапи и използвани разтворители

Приемане и проверка на продуктите. Първият етап от химическото чистене е приемането на продуктите от клиента и обстоен преглед за установяване на вида на тъканите, наличието на петна и повреди.

Подготовка на продуктите. На този етап продуктите се окачват и копчетата или други аксесоари, които могат да бъдат повредени от разтворителя, се отстраняват.

Третиране на петна. Преди основното почистване петната се третират предварително със специални химикали, за да се осигури по-ефективно отстраняване на петна.

Основно почистване. Продуктите се поставят в специален апарат, където се обработват с органични разтворители като въглеводороди, хлорирани разтворители или разтворители.

Сушене. След третиране с разтворител, продуктите преминават процес на сушене, по време на който остатъчният разтворител се отстранява.

Завършване и опаковане. На финалния етап продуктите се гладят и опаковат в чисти чували или чували, готови за доставка на клиента.

Открийте тук професионално и качествено химическо чистене.