кражба на кола

Допълнителни съвети срещу кражба на кола

Допълнителни съвети срещу кражба на кола.

GPS тракери, маяци

Тези устройства няма да осигурят защита срещу кражба на кола, но ще Ви помогнат да намерите колата си. Крадците на автомобили, след като са откраднали кола, като правило я карат в близка (2–5 км) септична яма – гараж, двор на многоетажна сграда. Колата стои там 1-3 седмици и въз основа на сигнала, излъчван от устройството, „железният кон“ може лесно да бъде открит, ако престъпникът не мисли да включи устройството за потискане на сигнала.

Основната разлика между GPS тракера и маяка е честотата на сигналите. Тракерът се свързва с акумулатора на автомобила, предавайки непрекъснат сигнал. Маякът работи от собствен източник на енергия, консумира малко енергия и изпраща сигнали на зададена честота.

И още съвети срещу кражба на коли:

Фалшиви крушки

Това е евтин начин за защита срещу кражба, който няма да заблуди професионален крадец, но ще изплаши неопитен престъпник. На таблото е монтиран светодиод, симулиращ работата на алармена система.

Съветваме срешу кражба на коли: След закупуване на нов или скъп автомобил е важно да сключите цялостна застраховка, която ще осигури обезщетение при злополука и кражба. Затова е нужно да инсталирате аларма против кражба на вашия автомобил – липсата на система за сигурност може да е причина за отказ.

Къде най-често се крадат коли?

Колите без аларми, паркирани на улицата, са вкусна плячка за крадците. Най-често се крадат автомобили:

през деня – от паркингите на търговски центрове;

през нощта – от неохраняеми паркинги в близост до жилищни сгради.

Често срещан метод за кражба на автомобили е чрез взлом на заключващите устройства на вратите и контактния ключ чрез завъртане (специално механично устройство). Понякога, за да влезе в колата, престъпник счупва стъклото и стартира двигателя с дубликат на ключа или като го завърти.

Къде е най-добре да паркирате?

Най-надеждният начин да защитите колата си от кражба е да я паркирате в гараж. Гаражното съхранение минимизира риска от кражба. Автокрадците проникват в гараж само за редки, скъпи модели коли, за които им се обещава голяма награда.