Застраховки за пътуване извън граница

Застраховки за пътуване извън граница

Какво да търсите при сключване на застраховки за пътуване извън граница?

Ако ви предстои да сключите застраховки за пътуване извън граница, много е важно да знаете предварително какви рискове е готов да покрие застрахователят. Например, ако клиент кара ски, би било логично да се застрахова срещу наранявания, получени по време на екстремни спортове. Когато пътувате до фестивал на виното, трябва да изберете опция, при която можете да получите заплащане за медицинска и друга помощ, независимо от състоянието на интоксикация. Ако клиентът пътува по работа и носи мостри на продукти, разумно е да включите закъснения и изгубен багаж в застрахователния план.

Добрата застраховка за пътуване извън граница включва обширен списък от случаи, в които застрахователната компания се съгласява да предостави финансова помощ. Ето някои важни неща, на които да обърнете внимание.

Размер на застрахователното покритие

Това е особено важно за хората с хронични заболявания, както и тези, които ходят да спортуват или да си почиват активно. Но като цяло голяма сума обезщетение, което се дължи в случай на проблеми, ще бъде полезно за всяко пътуване.

Условия и ограничения

Понякога договорът със застрахователя обхваща и роднините на застрахования. В други случаи всеки роднина трябва да сключи отделна застраховка и да представи допълнителни документи.

Какви рискове обикновено се покриват от застраховки за пътуване извън граница?

Понякога това е чисто медицинска политика, която работи за прости или, обратно, сериозни случаи на заболяване или нараняване. На клиента могат да бъдат заплатени разходите за лекари, диагностика и лечение, включително при алергии, обостряне на хронични заболявания, изгаряния, ухапвания от насекоми. Застрахователната компания може да помогне и при изгубен е багаж или ако клиентът поради някаква причина е принуден да отмени пътуването.

Има ли значение възрастта на застрахования?

Понякога услугите за пенсионери са по-скъпи, а някои компании изобщо не работят с хора над 65 години.

География на политиката

Това е особено важно, ако трябва да посетите няколко държави по време на пътуването си. Затова, ако сключвате застраховки за пътуване извън граница, непременно се осведомете подробно за всички детайли.

Време на договора

Може да се сключи за удобен за клиента срок. Застрахователната компания ще ви даде подробна информация.  

Информация за медицинска застраховка за чужбина онлайн може да се намери на сайта Insurance BG!

Там може да се сключи застрахователна полица онлайн.