собствен детски лекар

Защо децата имат нужда от собствен детски лекар?

Защо децата имат нужда от собствен детски лекар?

Детските лекари в медицинските центрове се фокусират върху висококачествена диагностика и лечение на патологии, като използват методи с доказана ефективност.

Рентгеновите и ехографските изследвания се извършват от специализирани лекари с богат опит в работата с деца. В центъра се извършва и ендоскопия (диагностична и терапевтична).

Всички инвазивни интервенции, вкл. стоматологичните процедури могат да се извършват под анестезия.

Запишете вашето дете за консултация с висококвалифицирани детски лекари в добър медицински център  по телефона или чрез попълване онлайн формата за записване. За Вас ще бъде избрано най-подходящо и удобно време за среща.

Собствен личен детски лекар за детето

За да отговорите на този въпрос, достатъчно е да поставите едно бебе и един възрастен един до друг. Но, повтаряме, не е въпрос на размер.

Според нас едно от основните свойства на добрия детски лекар, в допълнение към диагностичния талант и правилните предписания, е способността да спечели детето, да го разбере правилно и да проведе среща по приятелски или дори весел начин.

Освен това, добрият педиатър трябва да може да общува със загрижени родители, дори и тези, които са много далеч от медицинските познания. В резултат на такава комуникация родителите:

-успокояват се;

-разбират същността на заболяването или състоянието;

-следват инструкциите правилно и без объркване.

Тоест детският лекар, педиатър, е отчасти психолог, отчасти учител и отчасти дори лектор.

Затова не е изненадващо, че нашите детски лекари, педиатри често предават на живо в социалните мрежи или говорят на родителски конференции и лекции, семинари и уебинари.

Комуникационните умения обаче не са всичко. Да преминем към самата медицина.

За възрастни – лечение, за деца – профилактика

Всички ние се обръщаме към лекарите, когато не се чувстваме добре. Тялото на детето изисква не толкова лечение, колкото профилактика на заболявания, формиране на имунитет и обща устойчивост към болести. Превенция и още веднъж превенция – такова мото може да бъде на герба на детския лекар, ако хералдиката не е загубила своята релевантност. Хората ходят на детски лекар не само за настинка, но и за рутинни медицински прегледи и превантивни мерки (например преди ваксинация). Разбира се, детският лекар ще се справи с внезапната настинка и всички болести, които са популярни сред децата.