ВиК аварии с тоалетната

Как да разрешите често срещани ВиК аварии с тоалетната

Как да разрешите често срещани ВиК аварии с тоалетната.

Тоалетната е едно от най-приеманите за даденост принадлежности в средното домакинство. Никой не мисли за това, докато не възникне проблем. За щастие, много проблеми с тоалетната са лесни решения и опитен майстор „Направи си сам“ може да се справи с тях с няколко прости инструмента и малко основна информация за това как работят тоалетните.

Тоалетните са сравнително прости тела с няколко части, които често са лесни за подмяна или ремонт сами. Най-често срещаният тип тоалетна е модул от две части с отделен резервоар и купа. Резервоарът съдържа тръба за пълнене, клапа и поплавък. Когато натиснете дръжката, гравитацията поема връх и измива тоалетната. Подмяната на износени клапи, поплавъци и дръжки е евтина задача „направи си сам“.

Често срещани ВиК аварии с тоалетната и решения

1. Тоалетната няма да спре да работи

Може да успеете бързо да откриете причината, поради която тоалетната ви работи, като свалите капака на резервоара и погледнете вътре. Счупен вентил за промиване, дефектен преливен клапан, счупена верига на клапата или откачена дръжка на тоалетната са всички възможни причини за ВиК авария на постоянно работеща тоалетна. Друг често срещан проблем е дефектна клапа. Натиснете пръста си около краищата на клапата. Ако тоалетната спре да работи, клапата ви има лошо уплътнение и трябва да бъде сменена.

2. Тоалетната не се пуска вода

Когато тоалетната не се промива правилно, най-вероятно нивото на водата в резервоара е твърде ниско или има запушване. При ниски нива на водата проверете и регулирайте промивния клапан и рамото на поплавъка. Ако запушването не е твърде далеч в канализацията, може да успеете да го изчистите с бутало.

3. Разхлабена дръжка на тоалетната

Постоянната употреба оказва влияние върху ръкохватката за промиване, карайки я да се разхлаби, да заседне или да се счупи. Понякога коригирането на съществуващия манипулатор е всичко, което е необходимо за решаване на ВиК авариита. Резервната дръжка за промиване е евтина и лесна за инсталиране.

4. Течове от тоалетната

Всеки теч на вода е вид ВиК авария и трябва да се отстранява бързо. Водата може да повреди подовете на вашата баня, а изтичането на отпадъчни води представлява риск за здравето. Намирането на източника на теча е първата ви задача. Течовете от водопровода са много по-различни от течовете в основата на тоалетната или там. Често срещаните области на изтичане включват:

  • Гайката зад клапана
  • Свързване на водопровода
  • Основата на тоалетната
  • Разхлабени или износени връзки

Старите или износени части трябва да се сменят и затягането на винта или гайката на вашия резервоар може да отстрани някои течове и да предотврати някоя ВиК авария.

Намери тук помощ при ВиК аварии с тоалетната