Мобилни приложения за възрастни хора

Мобилни приложения за възрастни хора – огромна, но пренебрегвана възможност

Мобилни приложения за възрастни хора – огромна, но пренебрегвана възможност.

Възрастните хора са огромен пазар, който в момента е недостатъчно обслужван по отношение на мобилни приложения. Това е огромна възможност за мобилни и технологични стартиращи компании. Това са хората с много време и пари в ръцете си. Както и някои специални нужди, които са много подходящи за ефективно посрещане от мобилни приложения.

Следователно е назрял моментът за прекъсване в нишата на приложенията за възрастни хора. Нека да разгледаме някои числа за гледна точка на размера и потенциала на този пазар.

Най-обещаващите категории мобилни приложения за възрастни хора

Здравни мобилни приложения

Мобилните приложения за здраве са бързо развиваща се категория и групата, която има най-голяма нужда от тях, несъмнено са възрастните хора. От напомняния за лекарства до проследяване на здравето, откриване на падане, онлайн здравни доклади, фитнес/упражнения и други, здравните приложения са необходимост за застаряващото население.

Мобилни приложения за свързване с хора

За да поддържат връзка със семейството и приятелите си, възрастните хора използват много приложения за видео разговори, приложения за съобщения и приложения за споделяне на медии.

Проучване, проведено в Университета по здравеопазване и наука в Орегон, установи, че по-възрастните хора, използващи приложения за видеочат като Skype и Facetime. Съобщават за почти половината от изчислената вероятност за депресивни симптоми в сравнение с други, които използват приложения за текстови съобщения или не използват приложения.

Мобилни приложения за пазаруване

Мобилните приложения за електронна търговия, които улесняват по-възрастните хора да купуват хранителни стоки, лекарства, дрехи или други онлайн, са чудесен начин за подобряване на качеството им на живот. Защо ще стоят на дълги опашки или ще се справят с нетърпелив персонал, ако могат лесно да поръчват онлайн.

Развлекателни мобилни приложения

Както можете да си представите, възрастните хора имат много време за убиване и качествено забавление е трудно да се намери. Кабелната телевизия едва ли е някаква утеха и възможностите за забавление с добро качество са малко и далеч между тях. Мобилните приложения, които могат да ангажират възрастните хора с добро съдържание, могат значително да подобрят ежедневния им начин на живот и да ги превърнат в редовно плащащи клиенти.

Заключение

Мобилните приложения са едно от най-големите разработки на 21 век. Младите, мобилни и напълно здрави хора разчитат до голяма степен на тези приложения за всяка част от ежедневието си. Тогава е лесно да се заключи, че по-възрастните хора, които често страдат от по-лошо здраве и ограничена подвижност, всъщност могат да живеят по-добре и по-пълноценно благодарение на мобилните приложения.

И все пак употребата на мобилни приложения, макар и да нараства, остава сравнително по-рядко срещана сред хората над 50-годишна възраст. Това се дължи главно на факта, че съвременните мобилни приложения са пригодени за по-млада аудитория. И не отговарят на специалните нужди за дизайн и навигация на възрастните хора.

Чрез извършване на малки, но много желани промени в мобилните приложения по отношение на дизайна и разпространението може да помогне на възрастните хора да използват мобилни приложения, за да подобрят живота си. Това е много плодороден и печеливш пазар.