За втора поредна година в Застрахователно Дружество БЪЛГАРИЯ се проведе благотворителна инициатива, в която взеха участие всички служители на Компанията. Нейната уникалност се състои в това, че се организира от самите служители на дружеството, мотивирани от желанието да бъдат полезни и да набират средства в подкрепа хората в беда, онези непознатите, които имат нужда от подадена ръка в тежък за тях момент.

На импровизирания базар всеки един служител бе донесъл домашно приготвени сладки и солени вкусотии, които да продава на колегите. По този приятен начин и с общите усилия на всички, бе събрана сумата от 900 лева,  като единодушно бе решено с нея да се закупят необходимите строителни материали за възстановяването на къщата на семейство Младенови от Ихтиман, изгубило своя дом в пожар по време на Коледните празници. Така служителите на ЗД БЪЛГАРИЯ се присъединиха към усилията и финансовата помощ за семейството, предоставена както от общината и нейния кмет – Калоян Илиев, така и от други фирми и техните служители, и много други добротворци.

Ръководството на ЗД България заяви своята социално-отговорна позиция и  като компания, взимайки решение като допълнение на събраната от служителите сума, да предостави допълнително от дружеството още 1350 лева за строителни материали и да застрахова безвъзмездно дома на семейство Младенови, след неговото възстановяване.

Най-голямото признание за всички в ЗД България – и за служителите, и за ръководството  бе, когато получиха едно голямо „Благодаря“ и видяха радостта в очите на семейството, което вече се чувства по-добре и е щастливо в ремонтирания си дом.

Нима има по-голямо задоволство от това да направиш някого щастлив и да го накараш за миг да забрави своите грижи и тревоги!


Благодарствено писмо

Искаме да изкажем огромната Благодарност на цялото ни семейство за изключителната постъпка на Вас и хората работещи в ЗАД България.

След ужаса, който изживяхме много хора ни помогнаха –  и от града, и близки, и познати, но Вие и Вашите служители, за които сме напълно непознати с жеста си на милосърдие и състрадание не само, че укрепихте Вярата ни в доброто на хората в днешно време, но и създадохте Надежда за по-добро бъдеще за  децата на България.

А за нас това, че непознати хора направиха реалност възможността да изградим отново Дом е наистина удивително и благородно.

Това, което направихте е Чудо, което видяхме с очите си.

За нашето семейство Вие вече се приятели, защото в живота приятелството се създава не само в хубави моменти, а и за бъдещи щастливи мигове.

Благодарим ви, всички вие сте хора с огромни сърца. Бъдете живи и здрави, все така мили и продължавайте да създавате добрини.

Благодарим от сърце – Виктор, Валентина, Цецко и Вики Младенови