В края на месец ноември Застрахователно дружество България лансира на пазара своят нов застрахователен продукт – Туристическа застраховка в България,  специално за любителите на туризма и екстремните спортове. От новият продукт могат да се възползват както български, така и чуждестранни граждани за времето на своя активен отдих и спортуване на територията на България през празнични, почивни дни, ваканции или отпуск.

Туристическа застраховка в България  предлага сигурност и надеждна защита в случай на настъпване на злополука или акутно заболяване, при необходимост от спешна медицинска помощ, спасителна операция, кражба багаж и още много други непредвидени обстоятелства.

С настъпващият зимен сезон и предстоящите празници,  Туристическа застраховка в България  е особено подходяща за тези, които ще предпочетат българските планински курорти за спортна или туристическа дейност, както и за упражняване на своето хоби, в това число и екстремно – спийд флайинг, ледено катерене, фрийрайд и др. Застраховката е една добра алтернатива на директното разплащане с Планинска спасителна служба при БЧК и е по възможностите на всеки, който практикува планински спортове и туризъм – застраховка на стойност около 5 лева за седмица, покрива разходи до 1000 лв., като за сравнение, при нещастен случай на ски-писта, за спасителната работа (400 лв.) и транспорта (160 лв.) се заплаща общо 560 лв. Туристическа застраховка в България внася сигурност и е икономически изгодна, защото пострадалият във всички случаи следва да заплати в брой разходите по спасителните операции, в случай че няма застраховка. За обслужване на своите клиенти при настъпване на застрахователно събитие по време на планински туризъм или спортни дейности, ЗАД България има сключено споразумение с Планинска спасителна служба при БЧК, чрез което се гарантира директно възстановяване на действително извършените разходи за оказване първа помощ, издирване, спасяване и транспортиране на застрахования от негово име на спасителната служба.

Застраховката се предлага в един основен пакет и четири допълнителни избираеми рискови покрития, които могат да се добавят към основния: упражняване на екстремен спорт или хоби, кражба чрез взлом и грабеж на личен багаж, гражданска отговорност към трети лица и спасителна операция с хеликоптер. Лимитите са от 1000 до 10 000 лева, а срокът е гъвкав – от 3 дни до 1 година. Туристическа застраховка в България може да бъде не само индивидуална, но и семейна и групова с отстъпки от  40 % до 50%, а за малките малчугани до 2 годишна възраст е безплатна.

Туристическа застраховка в България е подходяща за всеки, който би желал стабилна застрахователна защита на разумна цена, съчетана с изключително бърз и улеснен процес на покупка. Продукта е изцяло онлайн, сключва се за не повече от 3 минути само с няколко лесни стъпки и клиента получава готовата полица на електронната си поща. Туристическа застраховка в България може да бъде сключена и в офисите на Инвестбанк АД, както и при партньорите, с които дружеството работи.

 „Доволен съм да споделя, че Туристическа застраховка в България е третият изцяло онлайн продукт на компанията. Постарахме да създадем един полезен продукт на изключително разумна цена и залагаме на него големи очаквания, изцяло с идеята да събудим интереса на нашите клиенти към пазара на личните застраховки, използвайки новите технологии и променящото се потребителско поведение”, коментира изпълнителният директор на ЗАД България – Емил Вучков.

За допълнителни въпроси относно Туристическа застраховка в България може да се свържете с нашите експерти на телефон  0700 13 555