Мобилното приложение на Застрахователно дружество България е номинирано в категория Best Insurance and Finance Mobile App на Webit AWARDS  в престижния Webit.Festival Europe 2017, който ще се проведе в София на 25-26 април в София Тех Парк. Идеята на Webit Awards е да награди най-добрите примери и постижения, както в България, така и в Централна и Източна Европа.

Отличията са разделени в няколко отделни области, като във всяка категория ще бъдат обявени победители не само за Централна и Източна Европа какъвто е фокусът на събитието, но ще има и отделни номинации и награди само за българския пазар. В категориите за Дигитални приложения са номинирани най-добрите мобилни решения за забавление, клиентски услуги, банкиране, застраховки и управление на финансите, видеоигри, новини, здравословен начин на живот и хранене и спорт.

Мобилното приложение на Застрахователно дружество България е разработено от Сирма АД, като иновативен инструмент, създаден за улеснение на клиентите и партньорите и е на разположение на потребителите от месец юни 2016.

Приложението на ЗАД България е единственото на пазара с вградена дигитална здравна карта, чрез което клиентите на компанията могат да се легитимират и да ползват здравни услуги по своята застраховка.

Също така в рамките на няколко клика всеки потребител може да сключи застраховка „Помощ при пътуване“ и застраховка за дома, да провери най-близкото лечебно заведение, аптека или дентален кабинет  – 24/7/365.

Наградите на Webit показват пред широката публика и насърчават качествените бизнесмодели, социални проекти и политически инициативи в новите дигитални и технологични пазари. Вечерната церемония ще се проведе на 25 април в София Тех Парк, като част от програмата на Webit.Festival Europe 2017 – водещото събитие за дигитални технологии и иновации в Европа.

Webit е не само събитие, а и глобална общност от експерти, политици, предприемачи, учени и лидери на най-големите корпорации, която през 2016 г. достигна над 100 хил. души от цял свят – и които променят света днес, казва Пламен Русев, изпълнителен председател на глобалната Webit.Foundation