Проверка на Гражданска отговорност

Проверка на Гражданска отговорност – ГО

Проверка на Гражданска отговорност – ГО

Проверете онлайн валидността на застрахователната си полица Гражданска отговорност по регистрационен номер: ТУК!

Бързо и лесно с директна връзка към сървъра на Гаранционния фонд през платформата за онлайн застраховки на Иншурънс БГ (Insurance BG).

Проверка за валидна застраховка „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ“ на автомобилистите


За да проверите за сключена застраховка Гражданска отговорност на даден автомобил, въведете поне едно от полетата. А именно регистрационен номер, номер на шаси (рама) както и кода за сигурност изобразен на екрана Ви. Ако желаете да проверите дали една гражданска отговорност е била валидна за минал период от време или за бъдеща дата, моля въведете желаната дата. Проверката предоставя информация дали конкретно превозно средство има сключена застраховка Гражданска отговорност, в кое застрахователно дружество е тя, както и до кога е валидна.

ГО онлайн полица

Процедурата по проверка за валидност на застрахователната полица за МПС е:

  • Бърза
  • Удобна
  • Безплатна

За да купите онлайн застраховка Гражданска отговнорст, последвайте линка тук!

  • Карането на автомобил с валидна застраховка за гражданска отговорност (ГО) е задължително:
  • Законодателство: В повечето държави в Европа, Азия и Америка карането на автомобил без валидна застраховка ГО е незаконно. Това означава, че ако шофьорът се хване да кара без застраховка, той може да се изложи на сериозни правни последици. Включително глоби, санкции, конфискация на МПС-то и дори загуба на правата за шофиране.
  • Отговорност към трети лица: Гражданската отговорност е предназначена да защитава трети лица от щети, причинени от шофьора или собственика на автомобила. Без тази застраховка, ако виновен шофьор причини щети на други участници в движението, те може да се окажат без средства за обезщетение, което може да доведе до сериозни финансови трудности и правни спорове.
  • Финансова отговорност: Имайки валидна застраховка ГО, шофьорът си осигурява финансова защита в случай на ПТП. В случай на пътен инцидент, застрахователят покрива разноските, свързани с щетите, причинени на трети лица, включително медицински сметки, ремонтни разходи и компенсации за физически и материални щети.
  • Безопасност в пътното движение: Като застрахователен експерт, трябва да се стремим към създаване на общество, в което всички участници в пътното движение са защитени от рискове и нещастия. При наличието на валидна застраховка за гражданска отговорност, шофьорът допринася за поддържане на тази безопасна и отговорна среда.

В заключение, карането на кола с валидна застраховка за гражданска отговорност е законово задължение, което осигурява защита и сигурност както за самия шофьор, така и за другите участници в движението.