Застраховка Автокаско

Застраховка Автокаско

Разбиране на застраховката автокаско – основите

Автомобилната застраховка автокаско е договор между вас и застрахователната компания, който ви предпазва от финансови загуби в случай на злополука или кражба. В замяна на плащането на премия застрахователната компания се съгласява да плати вашите загуби, както е посочено във вашата полица.

Автомобилната застраховка осигурява покритие за:

  • Собственост – като повреда или кражба на вашия автомобил
  • Отговорност – вашата правна отговорност към други хора за телесни повреди или имуществени щети
  • Медицински – разходите за лечение на наранявания, рехабилитация и понякога загубени заплати и разходи за погребение

Полиците обикновено се издават за периоди от шест месеца или една година и могат да бъдат подновявани. Застрахователната компания изпраща известие, когато е време да подновите полицата и да платите премията си.

Oт какво зависи цената (премията) на застрахивката автокаско

Можете да създадете надежден пакет за автомобилно застраховане, който ви защитава в случай на много инциденти на и извън пътя. Естествено, колкото повече покрития изберете, толкова по-висока е месечната ви сметка. Въпреки това все още има много променливи, които влияят на вашите застрахователни разходи, включително:

  • Твоята възраст
  • Твоето местоположение
  • Вашият шофьорски рекорд
  • Видът кола, която карате
  • Избраният вид полица
  • Вашето приспадане
  • Какъв лимит ще изберете за вашата полица

И така, колко струва автомобилната застраховка автокакско? Отговорът зависи отчасти от вас и вашата история, както и от вида и размера на застраховката, която избирате. За повече информация вижте нашата разбивка на цената на автомобилната застраховка. Имайте предвид, че някои компании предлагат набор от отстъпки– можете да спестите стотици от годишната си сметка.

Можете да изградите застрахователен пакет, който ви защитава в случай на неочакван инцидент. Започнете безплатна оферта и изберете покритията, които са подходящи за вас днес.

Защо е важна застраховката автокаско

Автомобилната застраховка автокаско предлага финансова защита.

Въпреки че задължителното покритие на отговорността помага за плащането на щети на автомобила на друг водач, важно е да имате покритие за собствения си автомобил. Например, какво ще стане, ако колата ви се повреди при градушка? Цялостното покритие може да ви помогне да платите за ремонт или замяна, ако колата ви бъде открадната или повредена от нещо различно от сблъсък, като падащи предмети или пожар.

Или да кажем, че случайно сте ударили в ограда и сте повредили предната броня на колата си. Покритието при автокаско може да ви помогне да платите за ремонт на колата си, ако ударите друг предмет или превозно средство, независимо от повредата.

Без покритие автокаско ще трябва да използвате собствените си пари, за да поправите колата си.